Over Samtosha studio

Mijn naam is Marjon Bouman. Nadat ik jaren Pilates-lessen had gegeven, kwam na de zoektocht naar meer verdieping yoga op mijn pad. Naast het zelf beoefenen van Yoga ben ik in 2008 de docentenopleiding bij Saswitha in Bilthoven gaan volgen, daarna een Yin meditation Teacher opleiding gevolgd bij Stillness in yoga. Mijn specialisaties zijn chakrapsychologie, yoga en meditatie, adem en adem therapie, pranayama’s en Yin Yoga. Daarnaast heb ik een mindfulness training gevolgd en diverse workshops meditatie en yoga gedaan.

Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren. Tijdens Yin Yoga zitten we gedurende langere tijd in een houding. Bij yin yoga stimuleren we het bindweefsel, de meridianen, bewustwording en de ademhaling. Kenmerkend van Yin Yoga is de rust in een les meer meditatief.

Yoga is voor mij bewustwording. Bewustwording van je lichaam, de adem en het denken. Door Yoga en meditatie word je je bewust van de processen in je. Door yoga kan je patronen doorbreken, zonder jezelf geweld aan te doen, maar juist door op zoek te gaan naar je ware zelf. En wat is er mooier dan dat! Lekker bewegen, je lichaam en de adem gezond maken en opzoek naar de stilte in jezelf.

Mijn studio heet samtosha omdat ik de betekenis zo mooi en waar vind. Samtosha betekent tevredenheid. Oefen met tevredenheid, oefen tevredenheid. Tevreden met het nu en dat wat er is, ook als je met de oefeningen bezig bent. Zoek wel naar de uitdagingen, maar het is goed zoals het op het moment is .

Heeft u nog vragen?